Vi tilbyder

Hos Rollespilsakademiet tilbyder vi en bred palette af forskellige events til både børn og voksne – alt sammen med udgangspunkt i rollespil.

På denne side kan du få et overblik over vores forskellige kategorier. Eksempelvis Børneunderholdning med fokus på sjov og aktiv udvikling til både institutioner og biblioteker, eller Børneaktiviteter, hvor du finder alle vores kreative værksteder og tema events til messer og kulturarrangementer. Under både læringsspil og historieformidling finder du desuden de tilbud, der med fokus på læring, er målrettet skoler, museer og andre kulturinstitutioner.

 Og sidst men ikke mindst kan de voksne lære at lege igen, til et af vores fantastiske polterabend events, der garanterer at I både for pulsen op og noget at snakke om bagefter!

 Skulle du mod forventning ikke finde det du søger, eller har du spørgsmål til et specifikt event kan du altid give os et kald på telefon 71995780 og skulle du sidde og brænde inde med en særlig idé, du gerne vil have ført ud i livet, så laver vi også skræddersyede events.

børneaktiviteter  Workshops og værksteder til kulturarrangementer, messer, biblioteker m.fl. Vi kan bidrage med levendegørelse, under­holdning og aktivering af gæster i alle aldre.

 

børneunderholdning  Vi aktiverer børnene med udfordrende leg. Uanset om I er på udkig efter et par timers underholdning eller pædagogisk formidling af et bestemt tema.

 

læringsspil  Rollespil er underholdende og en sjov måde at lære på – hvad end det drejer sig om historiske fakta eller praktiske færdigheder. Se vores spil til skoler m.fl.

 

børnefødselsdage  En fødselsdag, I aldrig glemmer. Giv dit barn den ultimative temafødselsdag med rollespil! Vær helt for en dag, bekæmp monstre og find skatten!

 

Rollespilsakademiet historieformidling

 

polterabender  Skal din ven(inde) have en uforglemmelig polterabend? Vi har det meste – hvad enten I vil jage monstre, lege med NERF-guns,  løse mordgåder eller noget helt fjerde!

 

grundloven af 2 juni 1849

Lær om de fem F’er

I 1848 mødes Grundlovsudvalget for at diskutere teologen og politikeren D.G. Monrads udkast til en grundlov for Danmark. Da Kong Chr. VIII døde, fik hans søn ordre til at lave en forfatning (grundlov) for Danmark, så enevælden kunne afsluttes. Frederik VII’s forfatningsforslag blev dog ikke godtaget, og Mon­rad endte med at skrive et udkast til den nye “grundlov”, der til sidst blev godkendt af Den Grundlovgivende Rigsforsamling.

Ved at spille rollerne som medlemmer af Grundlovsudvalget stifter eleverne indgående bekendtskab med den danske forfatning og dens historie, hvilket giver dem en dybere forståelse for vigtigheden af dokumentet og dets historiske rolle.

Mål:

Anbefalet målgruppe: 7-9 klasse i folkeskolen

Kanonstykket: Grundloven 1849

Perspektivering til fødslen af revolutioner for demokratiets udbredelse. Forståelse for samfundsændringer ved skift fra enevælde til konstitutionelt demokrati. Perspektivering til kanonstykket Stormen på Dybbøl 1864 samt refleksion af den religiøse nationalisme der styrede Danmark mellem 1849 og 1864.

Anbefalet målgruppe: Historie A

Kernestof: 1776-1914: Brud og tradition, dansk demokrati og national identitet.

Perspektivering til det moderne demokrati, samt refleksion over fødslen af Europas demokrati. Samspil med samfundsfag i forhold til skabelsen af den danske grundlov, samt et kig på de dansk religiøse fanatisme og troen om gudsfolk.