jagten paa julen

Jagten på julen

Hvorfor fejrer vi jul? Hvor kommer julen egentlig fra? Hvem er julemanden? Vi har skabt et sjovt, sejt og spændende arrangement, der prøver at give svar på nogle af de julespørgsmål, børn i årevis har stillet. ”Jagten på julen” holder magien i live, alt imens den forholder sine deltagere reflekteret og historisk til nogle af de traditioner, der binder os sammen på tværs af landegrænser og tidsperioder.

I rollespillet er deltagerne en flok tryllenisser, der er blevet tilkaldt og bevæbnet af Julemor. Det viser sig at Julemanden, Julle, ikke er til at finde nogen steder. Og det er et problem! For julen nærmer sig med hastige skridt.

Sammen med Julemor skal tryllenisserne finde ud af, hvor julen kommer fra, så de kan finde ud af, hvor Julle er blevet af. For at nå til bunds i mysteriet skal der trylles, kæmpes og snakkes med kendte skikkelser fra historien. Det kan for eksempel være sjove, spændende og uhyggelige karakterer som Fødselsdagsbarnet, vikingekongen Harald Blåtand, godmodige Sankt Nikolaus med sin monstrøse følgesvend Krampus eller en skruppelløs reklamemager, der skal findes og forhøres for at finde julens hemmeligheder, og derved Julle, før juleaften bliver en gaveløs en af slagsen.

Gennem leg med forskellige mytiske og historiske figurer fra verdenshistorien, giver ”Jagten på julen” et eventyrligt indblik i julefesten, vintersolhverv, advent og meget mere.