Rollespil til institutioner

Vi aktiverer børnene med udfordrende leg

Uanset om I er på udkig efter et par timers underholdning eller pædagogisk formidling af et bestemt tema, er I kommet det rigtige sted hen. Vi har et udvalg af rollespil for børn i alle aldre – et udvalg, der kun bliver større, og sagtens kan udvides, hvis I står med en specifik idé, I vil have designet et rollespil til.

Rollespil er et genialt værktøj til at stimulere fantasien, sammenholdet og empatien, og så aktiverer det deltagerne på en måde, andre aktiviteter ikke kan hamle op med. Det er nemt at glemme eventyret om den seje heltinde og monsteret, der blev slået ihjel – det er væsentligt sværere at glemme, hvis man selv var heltinden, der stod med sværdet i hånden!

På Rollespilsakademiet har vi mange års erfaring i at lave rollespil til underholdning såvel som til læring, og rollespillets pædagogiske princip er vores vigtigste værktøj, både til udvikling af faglig kunnen og som socialt redskab.

Herunder følger nogle eksempler på events, vi tidligere har haft succes med at lave for institutioner og både mindre og større grupper af børn – heriblandt en del rollespil, der behandler vigtige og spændende dele af Danmarkshistorien. Du kan også hente en inspirationsfolder her.

Tøv ikke med at kontakte os, selvom jeres idé endnu ikke er på formel – så skræddersyr vores dygtige designere et event til jer.

Vi er klar til at skabe den helt rigtige oplevelse for jer og de børn, I arbejder med.

Kamptræning

Kampræning der udfordrer børnenes koordinationsevner, giver sund motion og er sjov - og ufarlig.

Kampen om Alasia

Et klassisk fantasy rollespil med magi, monstre, helte, skurke og kampen mellem det gode og det onde. Børnene skal kæmpe, løse opgaver og bruge deres evner som helte, så de kan besejre monstre og troldmanden og befri kongeriget Alasia.

Hvor er Loke?

En spændende rejse i den nordiske mytologi, hvor børnene er Einherjere som skal finde Loke og bringe ham tilbage til Asgård. For både Loke, og Thors hammer, Mjølner, er forsvundet!

For Svend Gønge

Børnene skal være partisaner, "Gøngerne" i dette historiske rollespil, hvor de skal snyde svenskerne, ordne stridigheder og teste viden om Danmarks historie. til sidst skal svensken bekæmpes så børnene kan udnævnes som helte af Gøngehøvdingen.

Den Magiske Verden

En træningslejr hvor en aspirerende troldmand eller heks oplæres af kyndige instruktørers opsyn i at lave sin egen tryllestav, kaste besværgelser og lave magiske trylledrikke. Ikke nok med det, skal også monstre og magiske væsener håndteres.

Det Femte Element

De fire elementer Jord, Ild, Luft og Vand udfordres af det femte; Kaos! Krigerne for de fire elementer må stå sammen for at bekæmpe den fælles fjende.

Svend, Knud og Valdemar

Børnene får ved hjælp af kampscener og fortællinger leget med kontrafaktisk historieskrivning om de tre konger fra det 12. århundrede, som alle ville være kongen af Danmark.

Sværdbygningsworkshop

Børnene oplever glæden ved at bruge sine hænder og skabe noget kreativt - deres eget rollespilssværd. Fokus på håndværksmæssige færdigheder - og sværdkamp bagefter.

Dramaworkshop

Dramaeksperter lærer børnene hvordan de kan arbejde med improviseret teater, som er et vigtigt træk ved rollespil. Bevægelser, lyde og stemmen har alle en betydning, og børnene lærer tricks så deres rolle bliver mere troværdig.

 

Forespørgsel: Institutioner

1000 tegn tilbage